MILYEN A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS?
MEGÉRI A BUDAPEST KÁRTYA?


A közösségi közlekedés Budapesten meglehetősen jónak mondható. A belső területeken gyakorlatilag nincsen szükség autóra. Kívánni valót inkább csak a járművek komfortja, állaga, ill. telítettsége hagy maga után. Ezeket a kellemetlenségeket próbálja kárpótolni, hogy a járatok gyakran közlekednek, a belvárosban gyakorlatilag gyorsabbak mint a személyautó. Összehasonlítva más nagyvárosokkal, az árak is elfogadhatóak. Igaz ez elsősorban a napi-, heti-, ill. havijegyekre. Az egyszeri vonaljegyekkel való utazás elég drága, mivel - ellentétben a legtöbb európai várossal - minden átszálláskor új vonaljegyet kell érvényesíteni, okot szolgáltatva ezzel az évek óta zajló "turista-ellenőr háborúnak". A közlekedési vállalat mentségére legyen mondva, hogy a jegyeken ékes angolsággal olvasható ez a szabály, bár nem tudom, ki az közülünk, aki megérdemelt szabadságát azzal töltötte volna valaha is, hogy az idegen város idegen közlekedési vállalatának menetjegyén olvasható apróbetűs részt böngészte volna.


Kivételt képez a metróhálózat, ahol egy érvényesített vonaljeggyel át is szállhatunk (útmegszakítás vagy visszautazás nem megengedett). 2012 óta főleg kisebb-nagyobb csoportok számára létezik egy különösen kedvező ajánlat. A csoportos napijegyekkel 2 és 5 fő közötti csoportok utazhatnak együtt, mindössze két hagyományos napijegy áráért.  


Néhány jegytípus ára a teljesség igénye nélkül:
(2013. januártól)
Budapest kártya 2019

A Budapest kártya alapjában egy okos találmány. Jelentősen megkönnyíti a turisták dolgát Budapesten, hiszen gondtalanul utazhatnak a tömegközlekedés járatain, kedvezményt kapnak sok szolgáltatás és belépő árából, legyen az múzeum, étterem, városnézés, stb.


24 órára: 6.490 Ft

48 órára: 9.990 Ft

72 órára: 12.990 Ft

96 órára: 15.990 Ft

120 órára: 18.990 Ft


Így aztán elmondható, hogy a kártya azoknak éri meg, akik a benne rejlő kedvezményeket szorgalmasan kihasználják. Ha valaki szinte kizárólag mint "háromnapos buszjegy" akarja használni, akkor egy hagyományos három napos jeggyel sokkal jobban jár. Mindenképp megérhati a kártya, ha amúgy is a Lukács fürdőbe tervezett egy látogatást, hiszen a kártya érvényességi idején belül egy látogatás ingyenes.

Egy utazási iroda, valamint a Budapesti Turisztikai Hivatal együttműködése révén 2010. január 1-től egy új lehetőség is fennáll a Budapest Kártya tulajdonosai számára. Méghozzá egy-egy ingyenes belvárosi séta, a budai, illetve a pesti oldalon angol nyelvű idegenvezetéssel. (További információk a kedvezményekről: www.budapest-card.com)

Ilyen automatákkal kell megbarátkoznia a Budapestre látogatóknak. Az új automaták szerencsére a magyar mellett több idegennyelven is "beszélnek", valamint szinte a teljes jegykínálat elérhető. (Nagyobb felbontásért klikk a képre)
Az Európai Unió 65 évesnél idősebb állapolgárai ingyenesen használhatják a tömegközlekedést.
Erről részletesebb információkat itt talál.
Vonaljegy
350 HUF
10 db-os gyűjtőjegy
3.000 HUF
Napijegy
1.650 HUF
Háromnapos jegy
4.150 HUF
Hetijegy
4.950 HUF
Csoportos napijegy
3.300 HUF
English
BUDAPEST-PRIVATE  Idegenvezetés és programszervezés Magyarországon
open URL check this out weitere Anbieter im Vergleich
TOVÁBBI TÉMÁK


  • Mire figyeljek, ha TAXIVAL szeretnék utazni?


Suchmaschinenoptimierung mit Ranking-Hits
Kapcsolat:

Szabó Gergely
Idegenvezető

H-1152 Budapest
Oroszlán u. 80. 1. em. 1.

Mobil: +36 30 210 1337

gergely.szabo@budapest-private.hu
Counter
Látogatók 2006. január 24. óta:
Magyar