Vendégeim gyakran tesznek fel kérdéseket a személyemmel kapcsolatban, például:


  • Milyen iskolákba jártam?
  • Hol tanultam németül? 
  • Hogy lettem pont idegenvezető?
  • Az idegenvezetők főállásban dolgoznak? Alkalmazottként vagy más formában?


Íme néhány válasz, illetve információ rólam...


1980-ban születtem Pécsen. Már kisgyerekként Budapestre költöztünk, így a fővárosban nőttem fel.

Gimnáziumi tanulmányaim alatt nyílt lehetőségem egy tanévet Németországban, Bielefeld városában töltenem. Azóta számos szál köt Németországhoz. A Budapesti Evangélikus Gimnáziumban tett érettségim után az ELTE Bölcsészkarára, német szakra iratkoztam be.

Az egyetem első éve mellett végeztem el az idegenvezető-tanfolyamot, és ezután egyre intenzívebben foglalkoztam az idegenforgalommal. Két év németszak után végleg a turizmus mellett döntöttem. Az ELTE-t félbehagyva átiratkoztam a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar német nyelvű idegenfogalmi és szálloda szakára. Így 2001-ben újra 4 év iskola állt előttem. Ezekben az években a főiskolával párhuzamosan egyre többet dolgoztam idegenvezetőként. 2003-ban egy kis kitérő következett: egyéves szakmai gyakorlat keretében megismerkedtem a szállodaiparral, mivel kétszer hat hónapot töltöttem egy-egy bajorországi szállodában. Hazatérésem után azonban visszatértem az idegenvezetéshez.

2005 júniusában diplomáztam, és azóta főállásban dolgozom független, önálló idegenvezetőként. 2006 április elején pedig sikeresen letettem az ún. nyelvkiterjesztő-vizsgát, így ettől kezdve angolul is dolgozok.

Az utóbbi években volt szerencsém kipróbálni néhány társasági formát, de végülis maradtam a legegyszerűbb megoldásnál, így 2013-tól egyéni vállalkozóként végzem a tevékenységemet.
2014 mind magánéleti, mind szakmai szempontból is hozott változásokat:

Hiszen ebben az évben megházasodtam, majd megszületett kislányom, akivel idő közben már több látnivalót is megnéztünk, hiszen egyre inkább érdeklődik aziránt, hogy mivel is foglalkozom munka közben, illetve merre járok a turistákkal. Amint a mellékelt kép is mutatja, a szobrok a Hősök terén az egyik kedvenc nevezetessége.

Szakmailag is változást hozott a 2014-es év. Mivel egyre nagyobb hangsúlyt kaptak az utóbbi években a privát programok, átküzdöttem magam a személygépkocsis személyszállítói engedély megszerzésének útvesztőjén. Így új, minden igényt kielégítő Volkswagen Passat autómmal szívesen vállalok városnézéseket, különböző transzfereket és egyéb utakat.  
RÓLAM
English
BUDAPEST-PRIVATE  Idegenvezetés és programszervezés Magyarországon
Suchmaschinenoptimierung mit Ranking-Hits
Kapcsolat:

Szabó Gergely
Idegenvezető

H-1152 Budapest
Oroszlán u. 80. 1. em. 1.

Mobil: +36 30 210 1337

gergely.szabo@budapest-private.hu
Counter
Látogatók 2006. január 24. óta:
Magyar