FRÖCCS

A szódavizet 1826-ban a magyar kutató Jedlik Ányos találta fel. Mivel bor mindig is létezett, logikus volt a kettő keverésének kipróbálása. Egy nagyon ízletes, de könnyű ital lett az eredmény, ami máig is hihetetlen népszerűségnek örvend. Főleg a forró nyári hónapokban fogy belőle megszámlálhatatlan mennyiség Magyarországon.

Néhány a legkedveltebb keverési arányok közül:

Kisfröccs: 1 dl bor + 1 dl szóda

Nagyfröccs: 2 dl bor + 1 dl szóda

Hosszúlépés: 1 dl bor + 2dl szóda

Házmester: 3 dl bor + 2 dl szóda

Viceházmester: 2 dl bor + 3 dl szóda
KÜRTŐSKALÁCS

A több, mint 400 éves recept alapján készülő specialitás elengedhetetlen a karácsonyi vásárokon és hasonló rendezvényeken. Azonban egyre inkább kedvelt nyáron is egy kávé mellé. Lényege, hogy a tésztára vaniliás cukor kerül, ami a sütőben karamellizálódik. Ennek köszönheti színét és ízét. A hagyományos kürtőskalács mellett sokféle ízzel kapható, mint pl. dió, fahéj, mandula, stb.

Hosszas böjtölés után végre lehetőség nyílt Budapesten, hogy ne csak vásárok alkalmával juthassunk kürtőskalácshoz, hanem egész évben mindennap kaphatunk friss kalácsot a Váci utcában, az Erzsébet-hídnál. További információk: www.kurtoskalacs.com

Az 1700-as évek végén Zwack József orvos gyógyszerként egy pohár italt nyújtott II. József császárnak. A császár megkóstolta, majd kijelentette:

"Dr. Zwack, das ist ein Unicum -

azaz Dr. Zwack, ez egy Unicum"


Innen ered a név. A magyarok titkos receptúra szerint készülő kedves likőre tehát több mint 200 éves. Részben a híressé vált plakát tette országszerte ismertté. Manapság Budapesten a Soroksári úton már egy Zwack múzeum is megnyitotta kapuit.

Akik pedig az egy kicsit könnyedebb ízeket kedvelik, számukra pár éve elkészült az Unicum Next és az Unicum Szilva nevű italok.

open URL check this out weitere Anbieter im Vergleich
KEDVENCEK

SÜTEMÉNYEK, ITALOK, KÜLÖNLEGESSÉGEK
UNICUM
Magyar
English
BUDAPEST-PRIVATE  Idegenvezetés és programszervezés Magyarországon
Suchmaschinenoptimierung mit Ranking-Hits
Kapcsolat:

Szabó Gergely
Idegenvezető

H-1152 Budapest
Oroszlán u. 80. 1. em. 1.

Mobil: +36 30 210 1337

gergely.szabo@budapest-private.hu
Counter
Látogatók 2006. január 24. óta:
Vissza a kedvencekhez
Vissza a kedvencekhez