HOGY JUTOK A FERIHEGYI* REPÜLŐTÉRRŐL A VÁROSBA?

(* vagy divatosabban Liszt Ferenc Repülőtérről)


Tömegközlekedés:

Először is vonaljegyre lesz szüksége, melyet az automatákból, újságosnál, vagy - kis felár ellenében - a buszvezetőtől vehet. Napközben a BKK standokat is nyitva találja a 2A és a 2B terminálon, ahol nem csak vonaljegyet, hanem más típusú jegyeket is vásárolhat (mint pl. napijegy, hetijegy, stb.). Szálljon fel a 200E jelzésű buszra melynek megállóját az érkezési szinten a 2A és 2B terminál közt félúton találja. 15-20 perces út után ér be a busz "Kőbánya-Kispest"  végállomásra. Itt, a "Kökin" lehet átszállni a 3-as metróra, mellyel egyenesen a belvárosba utazhat.Taxi:
Természetesen a városból a reptérre utazás esetén is használható a Főtaxi. Telefonon a 00 36 1 222 2222 telefonszámon lehet taxit előrendelni.

A Főtaxi kizárólagos szerződése a terminál előtti várakozásra vonatkozik. Telefonos hívás esetén természetesen lehetőség van a többi budapesti taxitársaság igénybevételére is. Ezek a taxik telefonos rendelés esetén érkeznek a kijárathoz, általában maximum 4-5 perc alatt. Árban nincsen különbség a társaságok között, hiszen minden társaság a törvényi fixtarifával fuvarozhat.

Néhány nyugodt szívvel ajánlható társaság:  

Citytaxi: (+36 1) 211 1111


6x6 Taxi: (+36 1) 466 6666
Fötaxi: (+36 1) 222 2222
Taxi 4: (+36 1) 444 4444

(A taxizásról további információkat olvashat a "Mire figyeljek, ha taxival szeretnék utazni?" menüpont alatt.)
Magyar
English
Airport Minibus

Főleg a belvárosba egyedül utazók számára hasznos az Airport Minibus szolgáltatás. Ezek a minibuszok gyűjtőtaxiként üzemelnek. Az ár függ a célállomástól, valamint az utasok számától.

Az Airport Minibus standokat megtalálja minden terminál érkezési szitjén. Előzetes online foglalás esetén 10% kedvezmény jár a viteldíjból.


Vasút:

Budapest-Ferihegy megállóhely a Ferihegy 1-es terminál előtt található. Így az 1-es terminál sajnálatos, de szükséges bezárása óta jelentősen lecsökkent a vasúti kapcsolat versenyképessége.

A 2-es terminálról a 200E jelzésű busszal a belváros felé utazva 10 perc alatt érhető el a megálló. A buszmegálló ("Ferihegy vasútállomás") és a vasúti megálló között egy fedett felüljáró teremt közvetlen kapcsolatot. Vonatok napközben kb. 20 percenként érkeznek, este és korareggel ritkábban. A vonatút a reptér és a Nyugati pályaudvar között 25 percig tart.

Praktikus a vasúti összeköttetés a kelet-magyarországi városokkal, hiszen minden intercity vonat (pl. Debrecen, Nyíregyháza, Szeged irányába) megáll Ferihegyen.

Egy jegy a városba 365 forintba kerül, melyet a peronon az automatánál vagy napota 06:00 és 18:00 óra között a lépcső alatt- kissé eldugott - konténer-pénztárban vásárolhat.  

Kép: www.veke.hu
2010. decemberében a Budapest Airport a Főtaxi társasággal kötött szerződést, így a taxik, melyek a terminálok épületei előtt állnak hozzájuk tartoznak. Ezekkel az autókkal egyszerűen és gyorsan a belvárosba utazhat. A szolgáltatás megbízhatóan működik, általában legfeljebb 3-4 perc alatt mindig lehet taxit kapni.

Az ár az uticél fekvésén ,úlik, hiszen a transzferek esetén is a törvényben meghatározott tarifa (450 Ft alapdíj, 280 Ft/km, ill. 70 Ft/perc) a meghatározó. A belváros nagyjából 20-25 km-es utat jelent, így ez hozzávetőleg 7.000-8.000 forintból jön ki. Jóval drágább lesz az utazás, ha az ember a budai külső kerületekbe tart.
BUDAPEST-PRIVATE  Idegenvezetés és programszervezés Magyarországon
Aktueller Tarif von Airport Minibus
Az aktuális árakhoz klikkeljen a jobb oldalon található kis képre vagy látogassa meg a www.airportshuttle.hu weboldalt.
open URL check this out weitere Anbieter im Vergleich
Mindenképpen kerülendőek azonban azok a magántaxisok, akik az érkezési csarnokban szólítgatják le az utasokat, akárcsak a pályaudvarokon. Bármilyen balkáni is ez a helyzet, sajnos évek (évtizedek) óta nem történik változás e téren, mindössze néhány napig nagy a felháborodás a médiában, ha aztán egy utassal akár 50.000 forintot fizettet ki a taxis a reptéri transzferért a belvárosba.
TOVÁBBI TÉMÁK


  • Mire figyeljek, ha TAXIVAL szeretnék utazni?


Suchmaschinenoptimierung mit Ranking-Hits
Kapcsolat:

Szabó Gergely
Idegenvezető

H-1152 Budapest
Oroszlán u. 80. 1. em. 1.

Mobil: +36 30 210 1337

gergely.szabo@budapest-private.hu
Counter
Látogatók 2006. január 24. óta:
Privát transzfer

Sok utazási iroda ajánl privát transzfer szolgáltatást. Ezesetben egy sofőr közvetlenül az érkezési csarnokban várja a vendégeket, majd viszi a szállodához. Ilyen transzfereket természetesen én is szívesen meg tudok szervezni, személyszállítói engedélyemmel akár saját magam is ki tudok menni a vendégekért a repülőtérre.

Csoportok száméra mindez kisebb-nagyobb buszokkal oldható meg. Itt van lehetőség csak egy transzferre is, de külön idegennyelvű idegenvezető is rendelhető a transzferekhez kísérőnek.