HOGY JUTOK A FERIHEGYI* REPÜLŐTÉRRŐL A VÁROSBA?

(* vagy divatosabban Liszt Ferenc Repülőtérről)


Tömegközlekedés:

200E és M3 metró

Először is vonaljegyre lesz szüksége, melyet legkényelmesebben a BKK standokon vásárolhat. E standok nyitvatartása a 2A terminálon 08:00 és 22:00 óra, a 2B terminálon pedig 09:00 és 21:00. Itt nem csak vonaljegyet, hanem más típusú jegyeket is vásárolhat (mint pl. napijegy, hetijegy, stb.). Ha nincsen forintja, akkor inkább kártyával vegye meg a jegyeket, hiszen a repülőtéren a pénzváltás nagyn kedvezőtlen.

Amennyiben ezeket a standokat már zárva találja, akkor a buszmegállóban található automatáknál is vásárolhat vonaljegyet, napijegyet vagy más típusú jegyeket. Kis felér ellenben a buszvezetőtől is vásárolható vonaljegy, ehhez azonban pontosan 450 Ft-ra lesz szüksége.
Szálljon fel a 200E jelzésű buszra melynek megállóját az érkezési szinten a 2A és 2B terminál közt félúton találja. 15-20 perces út után ér be a busz "Kőbánya-Kispest"  végállomásra. Itt, a "Kökin" lehet átszállni a 3-as metróra, mellyel egyenesen a belvárosba utazhat.

A buszról van lehetőség a metrót akadálymentesen is elérni, ehhez várja meg, amíg a busz behajt a buszvégállomásra, azaz ne szálljon le az utolsóelőtti, közvetlenül a metró megálló melleti buszmegállóban.

Figyeljen arra, hogy a vonaljegy csak egyszeri utazásra évényes, tehát amenniyben csak ilyet vett a reptéren, akkor a metróhoz egy új vnaljegyre lesz szüksége.  

Az M3-as metróval közvetlenül a belvárosba utazhat. Amennyiben egy másik metróvonalra kell még átszállnia, akkor erre vagy a Kálvin téren (M4, zöld) vagy a Deák Ferenc téren (sárga M1, illetve piros M2) lesz lehetősége.


Magyar
English
miniBUD Airport Minibus

Főleg a belvárosba egyedül utazók számára hasznos az Airport Minibus szolgáltatás. Ezek a minibuszok gyűjtőtaxiként üzemelnek.

A taxival ellentétben, itt konkrét, előre ismert fix árral számolhat. Az ár függ a célállomás helyétől, valamint az utasok számától. Előzetes online foglalásnál 10% kedvezmény jár. További információért klikkeljen a képre vagy látogasson el a www.minibud.hu oldalra.

Vasút:

Budapest-Ferihegy megállóhely a Ferihegy 1-es terminál előtt található. Így az 1-es terminál sajnálatos, de szükséges bezárása óta jelentősen lecsökkent a vasúti kapcsolat versenyképessége.

A 2-es terminálról a 200E jelzésű busszal a belváros felé utazva 10 perc alatt érhető el a megálló. A buszmegálló ("Ferihegy vasútállomás") és a vasúti megálló között egy fedett felüljáró teremt közvetlen kapcsolatot. Vonatok napközben kb. 20 percenként érkeznek, este és korareggel ritkábban. A vonatút a reptér és a Nyugati pályaudvar között 25 percig tart.

Praktikus a vasúti összeköttetés a kelet-magyarországi városokkal, hiszen minden intercity vonat (pl. Debrecen, Nyíregyháza, Szeged irányába) megáll Ferihegyen.

Egy jegy a városba 365 forintba kerül, melyet a peronon az automatánál vagy napota 06:00 és 18:00 óra között a lépcső alatt- kissé eldugott - konténer-pénztárban vásárolhat.  

Kép: www.veke.hu
TAXI

2010. decemberében a Budapest Airport a Főtaxi társasággal kötött szerződést, így a taxik, melyek a terminálok épületei előtt állnak hozzájuk tartoznak. Ezekkel az autókkal egyszerűen és gyorsan a belvárosba utazhat. A szolgáltatás megbízhatóan működik, általában legfeljebb 3-4 perc alatt mindig lehet taxit kapni.

Az ár az uticél fekvésén ,úlik, hiszen a transzferek esetén is a törvényben meghatározott tarifa (450 Ft alapdíj, 280 Ft/km, ill. 70 Ft/perc) a meghatározó. A belváros nagyjából 20-25 km-es utat jelent, így ez hozzávetőleg 7.000-8.000 forintból jön ki. Jóval drágább lesz az utazás, ha az ember a budai külső kerületekbe tart.
BUDAPEST-PRIVATE  Idegenvezetés és programszervezés Magyarországon
open URL check this out weitere Anbieter im Vergleich
Mindenképpen kerülendőek azonban azok a magántaxisok, akik az érkezési csarnokban szólítgatják le az utasokat, akárcsak a pályaudvarokon. Bármilyen balkáni is ez a helyzet, sajnos évek (évtizedek) óta nem történik változás e téren, mindössze néhány napig nagy a felháborodás a médiában, ha aztán egy utassal akár 50.000 forintot fizettet ki a taxis a reptéri transzferért a belvárosba.
TOVÁBBI TÉMÁK


  • Mire figyeljek, ha TAXIVAL szeretnék utazni?


Suchmaschinenoptimierung mit Ranking-Hits
Kapcsolat:

Szabó Gergely
Idegenvezető

H-1152 Budapest
Oroszlán u. 80. 1. em. 1.

Mobil: +36 30 210 1337

gergely.szabo@budapest-private.hu
Counter
Látogatók 2006. január 24. óta:
Privát transzfer

Sok utazási iroda ajánl privát transzfer szolgáltatást. Ezesetben egy sofőr közvetlenül az érkezési csarnokban várja a vendégeket, majd viszi a szállodához. Ilyen transzfereket természetesen én is szívesen meg tudok szervezni, személyszállítói engedélyemmel akár saját magam is ki tudok menni a vendégekért a repülőtérre.

Csoportok száméra mindez kisebb-nagyobb buszokkal oldható meg. Itt van lehetőség csak egy transzferre is, de külön idegennyelvű idegenvezető is rendelhető a transzferekhez kísérőnek.

Közvetlen busz 100E

2017 nyara óta egy új, kényelmes lehetőség is rendelkezésre áll, hogy a repülőtérről közvetlenül, átszállás nélkül jusson a belvárosba. A 100E jelzésű busz közvetlen kapcsolatot teremtett a Deák Ferenc tér és a rpülőtér között. Ezt a buszt azonban nem lehet a szoksáso vonaljeggyel, napijeggyel, illetve bérletekkel igénybe venni. különleges reptéri jegyre lesz szüksége (ára 900 Ft), amit az automatáknál, vagy a buszvezetőnél vásárolhat. A busz a belvárosban két helyen áll meg, a Kálvin téren és a Deák Ferenc téren.

A buszok a végállomásokról félóránként közlekednek, a Deák Ferenc térről 04:00 és 24:00 óra között, a repülőtérről 05:00 és 00:30 között indulnak. Az utazás a forgalomtól függően hozzávetőleg 35-50 percig tart. 65 feletti EU állompolgároknak az utazás ingyenes.


A végső összeg a távolságon múlik. Egy hozzávetőleges árat már akár otthonról, egy online térkép segítségével is kiszámolhat. A Lánchíd példáu hozzávetőleg 22 km távolságot jelent.

A szolgáltatás elég jó, és megbízható. Az autókban kártyával is fizethet, és általában legfeljebb néhány perc várakozással lehet autót kapni.

Ezzel a társasággal természetesen visszafelé is utazhat. Ehhez a taxit a 00 36 1 222 2222-es telefonszámon tudja megrendelni.

A repülőtérről azonban természetesen bármelyik másik társaságot is választhatja. Ezeket az autókat azonban telefnon kell hívni a terminéálhoz, ami általában szintén csak néhány percet vesz igénybe. Az ár itt is a törvényileg előírt 280 Ft / km.


A legmegbízhatóbb társaságok a következők:
Citytaxi: (+36 1) 211 1111            


Fötaxi: (+36 1) 222 2222

Taxi 6x6: (+36 1) 666 6666        

Taxi 4: (+36 1) 444 4444        

Budapest Taxi: (+36 1) 777 7777

A taxizásról további információkat honlapomon a következő oldalon talán.