HOL LEHET CIGARETTÁT VÁSÁROLNI? ÉS DOHÁNYOZNI?


Így aztán a korábbinál jóval kevesebb árusítóhely áll rendelkezésre. Ez Budapest belvárosában nem jelent különösebb problémát, hiszen lépten-nyomon dohányboltba ütközünk, de a külső kerületekben és vidéken helyenként nem olyan egyszerű cigarettát venni. Az alábbi térképen megkeresheti a legközelebbi "nemzeti trafikot".

Ezek az üzletek dohánytermékek mellett pl. jégkrémet, alkoholos és üdítőitalokat, kávét, újságokat is árulhatnak. 18 év alattazonban nem csak a dohánytermékek vásárlása, hanem a belépés az üzletekbe is szigorúan tilos.

English
BUDAPEST-PRIVATE  Idegenvezetés és programszervezés Magyarországon
open URL check this out weitere Anbieter im Vergleich
Egy új törvény alapján 2013. július 1-től dohánytermékeket kizárólag erre a célra létrehozott ún. "Nemzeti dohányboltokban" lehet árusítani, amelyek az erre kiírt állami pályázaton koncessziót nyertek.

Ez a szabályozás hasonló az ausztriai példához, azonban még szigorúbb, hiszen a vendéglátóipari egységek és a benzinkutak se jelentenek kivételt. 
Ha mindezen nehézség ellenére cigarettához jutott, felmerül az újabb kérdés, hogy hol szabad dohányozni. Az éttermeket, sörözőket, bárokat, kocsmákat rögtön el is felejtheti, hiszen nem csak bent, hanem a bejáratnál is öt méteres körzetben tilos a dohányzás. Ez az öt méteres határ érvényes elvileg a teraszokon is.

Ezen kívül még többek között a közösségi közlekedés megállóiban, az aluljárókban tilos a dohányzás. Az állomásokon pedig csak az arra kijelölt helyeken megengedett.
TOVÁBBI TÉMÁK


  • Mire figyeljek, ha TAXIVAL szeretnék utazni?


Suchmaschinenoptimierung mit Ranking-Hits
Kapcsolat:

Szabó Gergely
Idegenvezető

H-1152 Budapest
Oroszlán u. 80. 1. em. 1.

Mobil: +36 30 210 1337

gergely.szabo@budapest-private.hu
Counter
Látogatók 2006. január 24. óta:
Magyar